Læs om Fødevarestyrelsens anbefalinger her
Fisk til børn
Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn spiser fisk mindst 2 gange om ugen som hovedmåltid og flere gange om ugen som pålæg.
Fisk indeholder vigtige mineraler, vitaminer og fiskeolier samt proteiner, der bl.a. er vigtige byggesten for udviklingen af hjernen, hvorfor det er vigtigt, at også børn spiser fisk.
Desuden er det vigtigt, at børn spiser forskellige slags fisk og skaldyr fx rødspætte, torsk, laks, makrel, kulmule, jomfruhummer, sild mv. På den måde får børnene forskellige smagsoplevelser, og de får også gavn af fiskenes forskellige gode egenskaber.
Vær opmærksom på, at børn i alderen 0-14 år skal undgå tunbøffer/tunsteaks, gedde og haj, da disse store rovfisk indeholder kviksølv.
På denne side har vi samlet nogle opskrifter, der er nemme at tilberede, og som vi ved, at børnene elsker. God fornøjelse i køkkenet!
Nogle børn kan godt være kræsne og forbeholdne over for nye fødevarer. Derfor kan det være nødvendigt at servere de samme fiskeretter for børnene et par gange, inden de bliver accepteret og spist med velbehag. Prøv jer frem og find jeres egne fiske familiefavoritter.
Til højre på siden finder du 5 gode råd til at få børnene til at spise fisk.
Inspiration til madpakken?
- Se mere her