Burger med pesto

Du skal bruge:

4 personer
4 fiskefileter á 125-150 g
4 gode burger-boller

Pesto:
Frisk basilikum (en lille potte)
1 dl god olivenolie
3 spsk revet parmesan
2 fed hvidløg
1 tsk pinjekerner
Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til pestoen i en håndblender, og smag til med salt og peber. Pensl fiskefileterne med olie, og krydr med salt og peber. Grill fisken i 3-4 min. på hver side i en dobbeltrist eller på en grillpande. Lun burgerbollerne på grillen eller i ovnen. Skær evt. fileten på tværs med en skarp kniv. 
  • Fordel pesto på bollens bund og top, og saml burgeren med fisk og fyld efter eget valg.
  • Tip til fyld: Salat, basilikum, rucola, chili, parmesanost, tomater i skiver, oliven mv.

    Egnet fisk: Rødspætte, skrubbe, ising, tun, sildehaj, laks

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28