Fisk er klimavenlig spise

Som forbruger er det muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvad der kommer i indkøbskurven, hvis man vil bidrage til at mindske CO2-udledningen.

Af samme årsag bliver fisk også anbefalet i de officielle kostråd fra 2021.

Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb. Læs hvordan du også kan sikre dig, at din klimavenlige fisk er fanget på en skånsom og bæredygtig måde her.

Fisk er en særdeles klimaansvarlig spise! Blåmuslinger, sild, rejer, torskefisk og fladfisk er særligt klimavenlige. Se med i tabellen her på siden (til højre). 

Læs også undersøgelsen "Danskerne er klar til klimakamp ved middagsbordet" fra 2018 her.

Se også filmen "Sådan gør du din mad mere klimavenlig" her:

Tabellen viser fødevarernes klimaaftryk som kg CO2 fra produktion af 1 kg fødevare inklusive alle led i fødevarekæden.

Kilde: Mogensen et al. (2016). Tabel over fødevarers klimaaftryk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28