Stegt rødspætte med remoulade

Du skal bruge:

4 personer

4 hele rødspætter, flåede og rensede
2-3 dl finvalsede havregryn
1/2 bundt timian
20 g smør
2 spsk olivenolie
200 g cherrytomater røde og gule

Rå remoulade:
120 g pastinak, ca. 1 stk.
120 g gulerod, ca. 1 stk.
2 forårsløg
1 dl god mayonnaise
1 dl skyr
2 tsk Dijonsennep
Salt
Peber

Sådan gør du

  • Rengør og skræl pastinak og gulerod og riv dem groft.
  • Snit forårsløg fint og bland dem sammen med de revne rodfrugter, mayonnaise, skyr, sennep og smag til med salt og peber.
  • Krydr fisken godt med salt og peber.
  • Hak timian groft og vend det sammen med havregryn og vend fisken déri.
  • Steg fisken på en slip let-pande i halvt smør og halvt olivenolie, ca. 3 minutter på hver side, indtil den er gylden.
  • Steg cherrytomater sammen med fisken. Anret fisken på panden, serveres med rå remoulade.

Tip: Man kan også bruge sesamfrø eller mandelmel.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28