Jomfruhummer på grannåle:
20 jomfruhummerhaler af rimelig størrelse
20 grankviste
Blomkål:
1 blomkålshoved
3 dl mælk
muskatnød
100 g smør
en anelse hvidløg
Grøn sauce:
2½ dl creme fraiche 38%
1 bdt. frisk dild
¼ bdt. frisk persille
lidt frisk kørvel
lidt frisk purløg
en anelse frisk mynte
lidt citronsaft
lidt salt og peber
Ristede hasselnødder:
24 friske eller tørrede hasselnødder
lidt smør
Jomfruhummer på grannåle:
Blomkål:
Blomkålsmousse
Blomkålsflager
Små buketter af blomkål
Grøn sauce:
Ristede hasselnødder:
Anret retten med mousse af blomkål i bunden, små buketter af blomkål, de stegte jomfruhummerhaler, og pynt med flager af blomkål, ristede hasselnødder og små dryp af den grønne sauce.
Tip: Jomfruhummere kan fås i mange størrelser, men i de fleste supermarkeder oplever man ofte kun meget små jomfruhummere – så gå til fiskehandleren og få den rette størrelse. Jomfruhummer er en delikatesse og derfor ikke billig, så retten her er til weekend og fest.
Kilde: afstemningen om Danmarks Nationalret, Morten Nielsen