Stjerneskud med rødspætte og jomfruhummerhaler

Du skal bruge:

4 personer

400 g rødspættefilet
1-2 dl fuldkornsmel
2 spsk smør
12 grønne asparges
100 - 200 g jomfruhummerhaler
4 skiver rugbrød
4 spsk god mayonnaise
Basilikum, dild og purløg
1 spsk olivenolie
1 citron
Salt og peber

Sådan gør du

  • Kom jomfruhummerhalerne i kogende vand i en gryde med 2 tsk salt og 1 tsk sukker, tag gryden af varmen med det samme.

  • Lad halerne trække i vandet i ca. 3-4 minutter, tag dem op, køl dem ned i koldt vand og pil dem.

  • Mariner halerne let med 1 spsk olivenolie, salt og peber.

  • Krydr fiskefileterne med salt og peber, vend dem i mel og steg i brunet smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side. Rist rugbrød imens.

  • Anret på ristet rugbrød med fisk, jomfruhummerhaler, mayonnaise, dampede asparges

    Tip:
    Jomfruhummerhaler kan erstattes af rejer.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Jomfruhummer

Jomfruhummeren er et mindre og meget slankere krebsdyr end hummeren. Den er mere spinkel og gul til lyserød med to lange smalle klosakse, der er lige lange og besat med små hvide torne. Den kaldes også dybvandshummer. Fra pandetorn til halespids måler hannen maksimalt 24 cm, hunnen 20 cm - de bliver dog sjældent over 15 cm.

Levested:

Jomfruhummeren lever på dybder fra 40 til 250 meter på blød bund og ikke på klippe- og stengrund som hummeren. I danske farvande lever jomfruhummeren i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen. Voksne jomfruhummere bliver for...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28