4 personer
500 g mørksej i filet 500 g frossen helbladet spinat 2 spsk majsstivelse 2½ dl fløde 9% 1 fed hvidløg 2 porrer 500 g frisk pasta salt og peber
Sådan gør du
Kom spinat og 2 dl vand i en gryde, og varm op under låg, til spinaten er optøet.
Opløs majsstivelsen i fløden, hæld blandingen i spinaten, og kog godt igennem under omrøring.
Skær mørksejen i store tern, og hak hvidløget fint.
Vend fisk og hvidløg i spinaten, og damp ved svag varme under låg i 3 minutter.
Bring en stor gryde letsaltet vand i kog.
Skær porrerne i 2 cm tykke skrå skiver.
Kog pastaen i det antal minutter, som er angivet på emballagen, og tilsæt porrerne de sidste 2 minutter af kogetiden. Skal pastaen koge mindre end 2 minutter, tilsættes porrerne først.
Hæld vandet fra pastaen, og vend forsigtigt spinaten sammen med pasta og porrer.
Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.
Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.
Levested:
Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...