Mørksejfrikadeller thai style

Du skal bruge:

4 personer

 4-500 g mørksej u/skind
1 rødløg, ca. 50 g
2 æg
1 spsk mel
1 spsk sambal oelek
1-2 spsk fiskesauce
100 g grønne bønner
¼ bundt basilikum
2 spsk vegetabilsk olie

Spidskålssalat mm.:
1 spidskål
¼ ananas
20 g saltede peanuts
1 dl sød chilisauce
2 lime skåret i ½
Mynte, drys

300 g jasminris, kogte

Sådan gør du

  • Blend fisken med æg, mel, sambal oelek og fiskesauce.
  • Snit bønnerne og rødløget fint, og snit basilikummen groft. Vend det hele i fiskefarsen.
  • Form farsen til ca. 12 frikadeller. Steg dem på en varm pande i olie i ca. 2 minutter på hver side indtil gyldne.
  • Snit spidskålen, og skær ananassen i små stykker. Vend det med 1 spsk chilisauce og drys med peanuts.
  • Anret med salat og ris og servér med lime og sød chilisauce. 

    Tip: Fisken kan hakkes groft med en kniv i stedet for at bruge blender.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28