Sej med chorizo og ærter

Du skal bruge:

4 personer

500 g sejfilet

150 g chorizo

2 spsk olivenolie

1 løg

250 g ærter

80 g parmesanost

0,5 bundt persille

1 bk. ærtespirer

salt og peber

Sådan gør du

Steg chorizopølserne i olie ved middel varme sammen med hakket løg, og krydder med salt og peber. Vend ærterne i og varm igennem.

Placér de optøede fisk ovenpå på ærterne og pølserne i et ovn-fast fad. Tilberedes i 10-12 min. ved 180º. Hvis fiskestykkerne er tykkere end 1 cm anbefaler vi, at de skæres i strimler.

Drys revet parmesan og hakket persille på den varme gratin, og pynt evt. med ærtespirer.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28