Asiatisk inspireret salat med makrel

Du skal bruge:

4 personer
  • 4 ds. makrel i tomat
  • 200 g edamamebønner
  • 1 stk. rød hjertesalat
  • 1/2 stk. spidskål
  • 2-3 gulerødder
  • 4 forårsløg
  • Frisk rød chili
  • Frisk koriander
  • Lidt olivenolie
  • Lidt soja
  • Limesaft
  • 2 stk. avocado
  • 4 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

  • Makrel i tomat hældes ud i en si og drænes.

  • Edamamebønnerne overhældes med kogende vand, står et minuts tid, drænes og afkøles.

  • Salaten og spidskålen skylles, tørres og snittes fint. Gulerødderne skrælles og snittes i tændstiklignende stave. Forårsløg og chili renses og snittes fint.Korianderbladene nippes. Salaten vendes forsigtigt rundt med edamamebønnerne, lidt olivenolie, lidt soja, lidt limesaft og krydres med salt og peber.

  • Avocadoerne halveres, stenen fjernes og de tages ud af skallen. Her er en spiseske et godt værktøj. Dryppes med limesaft og skæres på langs i fine tynde skiver.

  • Salaten lægges på tallerkener, store stykker af makrel fordeles, de halve snittede avocadoer placeres, og der drysses med sesamfrø.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Makrel

Makrellens krop er strømlinet og torpedoformet. Ryggens grundfarve er blågrøn med uregelmæssige mørke bølgende bånd eller aftegninger ned til sidelinien. Den grønblå farve forsvinder hurtigt efter fiskens død og erstattes af en ren blå til blåsort farve. Bugen er hvid.

Haleroden har fem småfinner på ryggen og bugkanten. Forreste rygfinne har pigstråler. Ved gatfinnen sidder en lille pig. Makrellen har ingen svømmeblære og kan derfor stige og dykke meget hurtigt uden besvær. Makrellen bliver normalt 30-40 cm. Den bliver højst 60...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28