Indonesisk rendang med makrel

Du skal bruge:

4 personer

3 ds makrelfilet i tomatsauce (3 x 125 g)
2 løg
4 fed hvidløg
10 cm ingefærrod
1 bundt frisk koriander
2 friske røde chili
1 tsk spidskommen
½ tsk stødt kanel
Olivenolie
1 ds (4 dl/400 g) kokosmælk light
1½ dl vand
Salt og peber
500 g basmati ris
4 chapatis (fladbrød)
1 limefrugt
1 dl yoghurt naturel

Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg. Skræl ingefærroden.
  • Skyl den friske koriander og nip bladene af stilkene (bladene gemmes til senere brug).
  • Kom hvidløg, løg, ingefærrod, korianderstilke, chili, spidskommen og kanel i en foodprocessor. Blend det hele til en ensartet mos.
  • Mosen steges i en gryde. Tilsæt olien fra makreldåserne og steg i ca. 15 minutter under omrøring.
  • Tilsæt herefter makrelfilet, plukket i mindre stykker, kokosmælk, vand og lidt salt og peber.
  • Bring retten i kog, skru ned for varmen og lad retten simre under jævnlig omrøring i 10 minutter til saucen er tyknet.
  • Kog risene efter anvisning på emballagen. Varm fladbrødene på en varm pande uden fedtstof eller i micro-ovn.
  • Riv limefrugten fint henover retten i gryden. Skær limefrugten over. Saften fra den ene halvdel presses i retten og den anden halvdel skæres i både.

Server retten med kogte ris, yoghurt og fladbrød. Pynt med limebåde og korianderblade.
 
Velbekomme!

Opskriften er venligst udlånt Amanda Seafoods. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Makrel

Makrellens krop er strømlinet og torpedoformet. Ryggens grundfarve er blågrøn med uregelmæssige mørke bølgende bånd eller aftegninger ned til sidelinien. Den grønblå farve forsvinder hurtigt efter fiskens død og erstattes af en ren blå til blåsort farve. Bugen er hvid.

Haleroden har fem småfinner på ryggen og bugkanten. Forreste rygfinne har pigstråler. Ved gatfinnen sidder en lille pig. Makrellen har ingen svømmeblære og kan derfor stige og dykke meget hurtigt uden besvær. Makrellen bliver normalt 30-40 cm. Den bliver højst 60...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28