4 personer
2 spsk honning 300 g tranebær saft af 2 appelsiner 2 spsk rød balsamico 1 courgette (squash) 1 æg 600 g slethvarfilet uden skind og ben 1 spsk raps- eller olivenolie 1 porre 400 g grønne bønner
Tilbehør: Kogte kartofler og godt brød
Sådan gør du
Varm honningen op i en gryde, til den begynder at boble. Svits tranebærrene et par min. i den varme honning.
Tilsæt appelsinsaft og balsamico, og kog i 3-4 min.
Blend tranebær og saft til en fin puré, og tilsæt evt. lidt vand under blendningen.
Skær courgetterne i papirtynde skiver.
Pisk ægget sammen, og pensl slethvarfileterne med ægget.
Læg courgetteskiverne taglagt på fileterne, og tryk dem godt ned.
Varm olien op på en pande. Vend forsigtigt fisken om, og læg den på panden med courgettesiden nedad. Steg fisken ved jævn varme i ca. 10-15 min. Vend først fisken om, når den er helt færdig, og anret den på et fad med courgettesiden opad.
Kog porren i letsaltet vand, til den er helt mør. Lad porren køle af under koldt vand.
Kog bønnerne i vandet i 4 min.
Flæk porren. Læg bønnerne sammen i 4 små bundter, og rul porrebånd rundt om hvert bundt.
Servér fisken med bønner, tranebærkompot, kogte kartofler og godt brød.
Andre opskrifter med samme fisk
Få ugens 2 opskrifter
Slethvar
Slethvarren er en venstrevendt fladfisk, der minder meget om pighvarren. Den har skæl og føles glat i modsætning til pighvarren, som er meget ru med dens benknuder. Slethvarren er mere oval i formen og tyndere end pighvarren. Slethvarren kan ligesom pighvarren skifte farve og kamuflere sig. Normalt er øjensiden grå til mørkebrun med runde, lyse pletter, mens blindsiden er hvidlig og kan have mørkere pletter. Slethvarren kan blive op til 75 cm lang. I Nordsøen bliver den dog ikke så stor, ca. 60 cm.