Spicy fiskefrikadeller

Du skal bruge:

4 personer

Fisk:
500 g mørksej
1 æg
1 spsk grøn karrypasta
1 spsk revet ingefær
2 spsk kokosmælk el. mælk
1 spsk mel
½ potte hakket purløg

Grøntsager mm.:
2 fed hvidløg
1 spsk revet ingefær
2 rødløg i både
1 spidskål i strimler
1 dl kokosmælk
2 spsk citronsaft
½ dl peanuts

Tilbehør:
fuldkornsris

Sådan gør du

Fisk:

  • Blend fisk, æg, karrypasta, ingefær, kokosmælk, mel og ½ tsk salt i en foodprocessor.
  • Rør purløg i.
  • Form farsen til fiskefrikadeller.
  • Steg dem 4-5 min. på hver side på en slip let-pande i gyldent smør tilsat lidt olie.

Grøntsager:

  • Varm lidt olie i en sautérpande, og sautér hvidløg og ingefær.
  • Tilsæt rødløg og spidskål, og sautér til det falder sammen.
  • Tilsæt kokosmælk.
  • Smag til med citronsaft, og drys med peanuts.
  • Servér med kogte fuldkornsris.

 

Anden egnet fisk:

Torsk, kuller eller kulmule

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28