Gourmetrejer med asparges, melon og syltet chili

Du skal bruge:

4 personer
400-600 g gourmetrejer/hele rejer
½ - 1 bundt grønne asparges
1 melon – fx honningmelon  Syltet chili:
3-5 stk. rød chili
2 dl vand
2 dl lys eddike
1 dl sukker

Sådan gør du

  • Start med den syltede chilli. Vand og eddike koges med sukker. Chilien befries for kerner. Skæres i tynde strimler og koges i lagen i 5-10 min. Chilien tages op og afkøles.
  • De grønne asparges knækkes af i bunden, der hvor de knækker af sig selv. Ristes hurtigt på en varm pande med lidt smør eller olie, salt og kværnet peber.
  • Melonen skæres i både og  skræl og kernerne skæres væk. Herefter skæres bådene i mindre stykker som vendes med de grønne asparges, der er skåret i stykker af  3-4 cm.
  • Asparges og melon vendes umiddelbart inden servering med de syltede chilier og friske GorumetRejer.

Servér med godt brød.

Tip:
Sæt et par skylleskåle med vand og 1 citronskive på bordet. Så kan man skylle fingrene undervejs i måltidet.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28