4 personer
400-600 g gourmetrejer/hele rejer ½ - 1 bundt grønne asparges 1 melon – fx honningmelon
Syltet chili: 3-5 stk. rød chili 2 dl vand 2 dl lys eddike 1 dl sukker
Sådan gør du
Start med den syltede chilli. Vand og eddike koges med sukker. Chilien befries for kerner. Skæres i tynde strimler og koges i lagen i 5-10 min. Chilien tages op og afkøles.
De grønne asparges knækkes af i bunden, der hvor de knækker af sig selv. Ristes hurtigt på en varm pande med lidt smør eller olie, salt og kværnet peber.
Melonen skæres i både og skræl og kernerne skæres væk. Herefter skæres bådene i mindre stykker som vendes med de grønne asparges, der er skåret i stykker af 3-4 cm.
Asparges og melon vendes umiddelbart inden servering med de syltede chilier og friske GorumetRejer.
Servér med godt brød.
Tip: Sæt et par skylleskåle med vand og 1 citronskive på bordet. Så kan man skylle fingrene undervejs i måltidet.
Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.
Levested:
Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....