Fyldt rødspætte med estragon, kartofler og hokkaido
Du skal bruge:
2 personer
500 g kartofler 1 spsk. olie 1 rød peberfrugt 50 g løg frisk estragon 60 g smør 2 flåede rødspætter 1/2 citron salt og peber 200 g hokkaido (lille græskar) smør til stegning
Sådan gør du
Kartoflerne skylles og skrubbes og deles på midten. De vendes derefter i olie, krydres med salt og peber og bages i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 min.
Peberfrugt, løg og en håndfuld frisk estragon hakkes fint og blandes.
Til estragonsmør hakkes lidt estragon fint og vendes i blødt smør. Smørret formes med to teskeer og nedkøles inden servering.
De flåede rødspætter renses og skylles grundigt. Lav en lomme på oversiden af rødspætten og kom fyldet i.
Fordel saften fra 1/2 citron over fisken, krydr med salt og peber og læg estragonsmør på fyldet. Bages i ovn ved 180 grader i ca. 15 min.
Hokkaidoen skylles, renses for kerner og skæres i både. Steges i smør på en varm pande i ca. 6 min. (3 min. på hver side)
Portionsanret rødspætte, kartofler og hokkaido med en god smørklat kold estrgonsmør.
Opskriften er udarbejdet af Mia Thomsen, Juelsminde Fisk
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.
Levested:
Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...