Agurk- og ærte suppe med ferske danske rejer

Du skal bruge:

4 personer

450g ferske danske rejer
1 skalotteløg
2 spsk. olivenolie til stegning
2 dl hvidvin
1 agurk
300g ærter
¼ l hønsebouillon
5 spsk. creme fraiche

Sådan gør du

Pil og hak skalotteløg og steg det klart i olivenolie.

Tilsæt hvidvin, og kog det ind til cirka 0,5 dl.

Tilsæt hakket agurk og ærter sammen med bouillon, og lad det simre i 5-10 minutter.

Smag til med salt og peber. 

Tag suppen af varmen – purér og si.

Suppen nedkøles og røres med kold med cremefraiche kort før servering.

Anretning:

Anrettes i skål med ferske rejer og pyntes eventuelt med dild.

Serveres med sprødt rugbrød.

 

Opskriften er venligst udlånt af Launis

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28