Sushi med lynsvitset tun

Du skal bruge:

4 personer
Opskriften er til 20 stk. 2 små løg
1 håndfuld frisk koriander
2 tunbøffer, ca. 200 g
2 tsk salt
2 tsk groft peber
2 tsk koreansk chilipulver (eller anden chilipulver)
200 g kogte sushiris (se opskrift her)
2 forårsløg

Sådan gør du

  • Snit løget i tynde skiver, og hak korianderen groft.
  • Stryg tunbøfferne med salt, peber og chili.
  • Varm en pande eller grillpande op, så den er meget varm, og steg tunbøfferne meget hurtigt på begge sider, højst 30 sek.
  • Svits derpå løg og koriander på panden i 1 min.
  • Skær tunen ud i ½ cm tykke skiver.
  • Tryk risene sammen i hånden til 20 små boller. Skyl hånden i koldt vand imellem hver bolle, så risene ikke hænger fast i fingrene.
  • Klem en skive tun om hver risbolle.
  • Kom en lille top svitset løg og koriander ovenpå tunen, og drys med fintsnittet forårsløg.


Husk:
 Når du anvender rå fisk til sushi, skal fisken have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28