Stegte rødspættefileter med bønnesalat

Du skal bruge:

4 personer

500 g grønne bønner
2 spsk mayonnaise
2 spsk vineddike
1 fed hvidløg
100 g soltørrede tomater
500 g rødspættefileter
1 spsk olivenolie
godt brød

Sådan gør du

  • Nip eller skær stilken af bønnerne.
  • Kog bønnerne i letsaltet vand i 4 minutter.
  • Hæld bønnerne i en sigte, lad dem dryppe af, og læg dem på et fad.
  • Kom mayonnaisen i en skål, og pisk vineddiken i lidt efter lidt.
  • Hak hvidløget fint, pisk det i mayonnaisen, og smag til med salt og peber.
  • Hæld mayonnaisen over bønnerne.
  • Skær de soltørrede tomater i små strimler, og drys over bønnerne.
  • Varm olien op på en pande, og steg rødspættefileterne i olien ved jævn varme, til de er gyldenbrune på begge sider.
  • Krydr med salt og peber.

 

Servér rødspættefileterne med bønnesalat og godt brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28