4-500 g kulmulefilet med skind/4 stk. 3 spsk olivenolie 500 g små rødbeder ¼ bundt timian 2 spsk hvidvinseddike 800 g bagekartofler 2 porrer 50 g smør, koldt i tern 4 rødløg Salt og peber
Sådan gør du
Vask rødbederne godt og skær dem i ¼ med skræl på. Kom rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spsk olie, salt og peber. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter indtil de er møre.
Skræl kartoflerne og rens porrerne. Skær i små stykker, og kog dem i ca. 20-25 min.
Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer sammen med smørret. Smag til med salt og peber.
Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
Krydr fisken med salt og peber. Steg den på en varm pande i 1 spsk olivenolie på skindsiden i ca. 2-3 min. Vend fisken, tag panden af varmen, og lad fisken trække et par minutter på panden.
Servér med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos.
Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.
Levested:
Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.
Føde:
Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.
Fangstmetode:
Fanges med trawl eller garn.
Tilberedning:
Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men...