Skindstegt kulmule med bløde løg

Du skal bruge:

4 personer

4-500 g kulmulefilet med skind/4 stk.
3 spsk olivenolie
500 g små rødbeder
¼ bundt timian
2 spsk hvidvinseddike
800 g bagekartofler
2 porrer
50 g smør, koldt i tern
4 rødløg
Salt og peber

Sådan gør du

  • Vask rødbederne godt og skær dem i ¼ med skræl på. Kom rødbederne i en bradepande med timian, eddike, 1 spsk olie, salt og peber. Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 minutter indtil de er møre.
  • Skræl kartoflerne og rens porrerne. Skær i små stykker, og kog dem i ca. 20-25 min.
  • Hæld vandet fra og mos kartofler og porrer sammen med smørret. Smag til med salt og peber.
  • Skær løgene i ringe og steg dem bløde på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
  • Krydr fisken med salt og peber. Steg den på en varm pande i 1 spsk olivenolie på skindsiden i ca. 2-3 min. Vend fisken, tag panden af varmen, og lad fisken trække et par minutter på panden.
  • Servér med bløde løg, bagte rødbeder og kartoffel-porremos.

    Anden egnet fisk: Mørksej eller lyssej med skind.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kulmule

Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Levested:

Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.

Føde:

Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fangstmetode:

Fanges med trawl eller garn.

Tilberedning:

Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28