Røget makrel med røræg og frisk purløg

Du skal bruge:

4 personer
1 stor røget makrel
4 æg
½ dl mælk
olie
salat
purløg
tomater
nye kartofler

Sådan gør du

Røræg:

  • Pisk de hele æg med mælk.
  • Varm lidt olie op på en pande.
  • Hæld massen på panden, og varm den op under omrøring, til den stivner.
  • Smag til med salt og peber.

Fisk:

  • Skær hoved og hale af makrellen.
  • Skær bugen op, og løsn forsigtigt kødet med kniven.
  • Fjern benene.

Servér stykker af makrel med salat, tomater, nye kartofler, lun røræg og friskklippet purløg. 


Tip:
Pak evt. de rensede fileter ind i makrelskindet og varm dem kort i ovnen (5-10 min.). I stedet for en hel makrel, kan du købe 2-4 fileter med skind uden ben.

 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Makrel

Makrellens krop er strømlinet og torpedoformet. Ryggens grundfarve er blågrøn med uregelmæssige mørke bølgende bånd eller aftegninger ned til sidelinien. Den grønblå farve forsvinder hurtigt efter fiskens død og erstattes af en ren blå til blåsort farve. Bugen er hvid.

Haleroden har fem småfinner på ryggen og bugkanten. Forreste rygfinne har pigstråler. Ved gatfinnen sidder en lille pig. Makrellen har ingen svømmeblære og kan derfor stige og dykke meget hurtigt uden besvær. Makrellen bliver normalt 30-40 cm. Den bliver højst 60...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28