Rødspætte med kartofler, karryremoulade og agurkesalat

Du skal bruge:

4 personer


Rødspætter:
4 stk. hele flåede rødspætter à ca. 250 g
1½ dl rugmel
smør og olie til stegning
¼ tsk groft salt
peber
1 citron i både

Agurkesalat:
½ agurk
1 dl æbleeddike
1 dl sukker
½ tsk hel hvid peber
2-3 laurbærblade
½ tsk groft salt

Kartofler:
ca. 800 g aspargeskartofler
½ tsk groft salt
1 bdt. dild

Remoulade:
250 g pickles
2 dl drænet yoghurt
1 spsk karry

Sådan gør du

Agurkesalat:

  • Skær agurken i tynde skiver, drys med lidt groft salt, og lad dem trække ca. ½ time.
  • Kog eddike, sukker, hel peber og laurbærblade op, og køl blandingen af i køleskab.
  • Vrid væden ud af agurkerne, og hæld den kolde eddikelage over – så beholder agurkerne farven.

 

Kartofler:

  • Kog aspargeskartoflerne i vand med ½ tsk salt i ca. 20 minutter, og pil dem.
  • Hak dilden groft, og vend med kartoflerne.

 

Rødspætter:

  • Rens rødspætterne, og skyl dem i koldt vand.
  • Skær et snit halvvejs ned langs ryggen på rødspætten, og vend den i rugmel på begge sider.
  • Steg hver rødspætte gylden et par minutter i halvt smør og halvt olie på en hed pande, og krydr med groft salt og peber på begge sider.
  • Læg rødspætterne i en bradepande, og hæld smørret over.
  • Steg dem færdige i ca. 10 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader – de er færdige, når kødet let kan løsnes med en kniv.

 

Remoulade:

  • Hak pickles groft.
  • Rør den med drænet yoghurt og karry.

 

Anret den hele rødspætte, og kom stegeskyen over. Servér med dildkartofler, agurkesalat, remoulade og citron.

 

Tip: Hvis det skal gå lidt hurtigere, eller du ikke kan få fat i hele rødspætter, så køb rødspættefileter i stedet. Du skal bruge 600 g i alt. Rødspættefileterne skal ikke i ovnen – kun på panden.

 

Kilde: afstemningen om Danmarks Nationalret, Rasmus Bredahl

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28