Rødspætter:
4 stk. hele flåede rødspætter à ca. 250 g
1½ dl rugmel
smør og olie til stegning
¼ tsk groft salt
peber
1 citron i både
Agurkesalat:
½ agurk
1 dl æbleeddike
1 dl sukker
½ tsk hel hvid peber
2-3 laurbærblade
½ tsk groft salt
Kartofler:
ca. 800 g aspargeskartofler
½ tsk groft salt
1 bdt. dild
Remoulade:
250 g pickles
2 dl drænet yoghurt
1 spsk karry
Agurkesalat:
Kartofler:
Rødspætter:
Remoulade:
Anret den hele rødspætte, og kom stegeskyen over. Servér med dildkartofler, agurkesalat, remoulade og citron.
Tip: Hvis det skal gå lidt hurtigere, eller du ikke kan få fat i hele rødspætter, så køb rødspættefileter i stedet. Du skal bruge 600 g i alt. Rødspættefileterne skal ikke i ovnen – kun på panden.
Kilde: afstemningen om Danmarks Nationalret, Rasmus Bredahl