Pappardelle med rejer, appelsin, fennikel, dild og kapers

Du skal bruge:

2 personer

300 g rejer

2 skalotteløg

1 fennikel

160 g smør

100 g spinat

3 dl appelsinjuice

3 dl hvidvin

2 spsk kapers

2 spsk purløg

0,5 pakke safran

3 stjerneanis

1 pakke pappardelle

olivenolie

salt og peber

Sådan gør du

En pastaret, som alle nemt kan tilberede, og som er både frisk og mættende.

Del og skyl fennikel, skær skalotteløg i grove stykker. Steg løg og fennikel i lidt olie med stjerneanis og safran. Tilsæt derefter vinen og appelsinjuicen. Kog fennikel, indtil den er blød, ca. 10-15 minutter. Si det hele over i en ny gryde. Fjern løg og kassér det.

Kog lagen indtil halvdelen er tilbage. Pisk kraftigt i stuetempereret smør. Smag til med salt og friskmalet hvid peber. Hold saucen varm.

Kog pastaen i henhold til instruktionerne på emballagen. Hvis du ikke har pappardelle pasta, så brug i stedet friske lasagneplader som er skåret i brede strimler.

Steg fennikelskiverne og den skyllede spinat i lidt smør. Tilsæt pastaen og tilsæt sauce, rejer, purløg og kapers, krydret med salt og friskmalet hvid peber.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28