Pandekager med laksestuvning

Du skal bruge:

4 personer

Pandekager (8 stk.):
4 dl hvedemel
1 tsk salt
1 æg
4 dl letmælk
1 spsk raps- el. olivenolie

Laksestuvning:
225 g laksefilet
3 porrer
4 gulerødder
6 dl letmælk
3 spsk majsstivelse
1 bundt dild
salt og peber

Sådan gør du

  • Kom mel og salt i en skål.
  • Pisk æg, mælk og olie i dejen lidt ad gangen, og rør til dejen er ensartet.
  • Varm en slip let-pande, og steg pandekagerne på begge sider.
  • Hold pandekagerne varme i ovnen indtil servering.
  • Skær laksen i mindre tern.
  • Skær porrer i ringe, og skyl dem godt.
  • Skræl gulerødder, og skær dem i små tern.
  • Kog porrer og gulerødder under låg i 1 dl vand i 2 minutter.
  • Tilsæt 5 dl mælk, og varm op.
  • Rør resten af mælken med majsstivelse til en jævning.
  • Rør jævningen i saucen under omrøring. 
  • Tilsæt laksen, og kog saucen i ca. 3 minutter.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt hakket dild.


Servér laksestuvningen i pandekagerne.

 

Tip: I pandekagerne kan halvdelen af hvedemelet erstattes af grahamsmel.

 

Anden egnet fisk:
ørred

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28