Marinerede sild på kartoffelkompot med tre slags løg

Du skal bruge:

4 personer
  • 4 stk marinerede sildefileter
  • 2 stk rødløg
  • 0,5 dl eddike
  • 0,5 dl sukker
  • 1 tsk havsalt
  • 2 stk laurbærblade
  • 5 stk sorte peberkorn
  • 2 stk bagekartofler
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk piskefløde
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • 4 stk skalotteløg
  • Lidt hvedemel
  • Neutral olie
  • 4 skiver rugbrød
  • 8 stk hjertesalatblade
  • 1 stk skalotteløg i fine skiver
  • 1 håndfuld brøndkarse

Sådan gør du

  • Skær rødløg i både.

  • Varm eddike, sukker, havsalt, laurbærblade og peberkorn op i en gryde, indtil sukkeret er opløst.

  • Hæld blandingen over rødløgene.

  • Skræl og skær kartoflerne i tern. Skyl og kog møre i cirka 12 minutter.

  • Mos kartoffelternene med smør og fløde. Smag til med salt og peber.

  • Tilbered de ristede løg (se tip).

  • Smør rugbrød med afkølet krtoffelkompot, læg rugbrødsskiven på hjertesalatblade og top med sild, tre slags løg og brøndkarse.

TIP:

  • Ristede løg: Skær skalotteløgene i fine skiver og vend dem grundigt i hvedemel.

  • Ryst skiverne fri for en del af melet i en sigte.

  • Opvarm en neutral olie f.eks. vindruekerneolie i en gryde og steg løgringene gyldne.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28