Restaurant Nögens sildeschnitzel

      Tid: 
0 min
0 min
Sådan gør du
Sild
- Paner sildefileterne i mel, æg og rasp (de må gerne dobbeltpaneres, så de får en ekstra gang i æg og rasp)
 - Varm olien op til 180 ◦C i en gryde
 - Friter sildefileterne en efter en op til servering
 
Brunet smørsauce med fyld
- Brun smørret i en gryde og sigt derefter vallen fra
 - Orden ribsene og vask dem
 - Vend derefter ribsene i sukker og lad dem trække i køleskabet til dagen efter
 
Syltede stikkelsbær og sennepskorn
- Kog sukker, lagereddike, vand, laurbærblade og peberkorn sammen
 - Del derefter lagen i to
 - Hæld den ene del lage over stikkelsbærrene
 - Kog sennepskornene i vand og sigt derefter vandet fra
 - Hæld den anden del syltelage over sennepskornene
 
Til servering
- Hak dild og skalotteløg fint
 - Put syltede sennepskorn, kapers og rysteribs i det brunede smør, men gem gerne lidt ribs til anretning
 - Anret den friterede sild med stikkelsbær, de gemte rysteribs og evt. engsyre
 - Kom den brunede smørsauce over silden til allersidst så paneringen ikke bliver blød
 
Tip
Ramsløgs kapers plukkes sidst i ramsløg sæsonen. Vend 500 g ramsløgs kapers vendes med 300 g salt og hengemmes i køleskabet i en måned. Herefter syltes de i en kold syltelage på 500 g æblecidereddike og 500 g sukker.
Du kan være heldig at finde ramsløgs kapers i speciale butikker.
Brugt i denne ret

Sild
Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…
Ingredienser
4 personer
Ingredienser
Sild
- 4 dobbelt sildefileter[1]
 
- 200 g hvedemel
 - 200 g æggehvider
 - 200 g panko rasp
 - Fritureolie til stegning
 
Brunet smørsauce med fyld
- 250 g smør
 - 100 g friske ribs
 - 40 g sukker
 
Syltede stikkelsbær og sennepskorn
- 200 g sukker
 - 2 dl lagereddike
 - 2 dl vand
 - Laurbærblade og peberkorn
 - 100 g friske stikkelsbær
 - 50 g sennepskorn
 
Til servering
- Et bundt dild
 - Skalotteløg
 - Evt. engsyre
 - Ramsløg kapers eller alm. kapers (se tip i bunden)
 
[1] Bed fiskehandleren om at skære butterflysild


