Kuller i karry

Du skal bruge:

4 personer

4-500 g kuller
1 løg, ca. 50 g
200 g gulerod, 2-3 stk.
3 porrer
1 spsk vegetabilsk olie
1 spsk karrypulver
1 dåse kokosmælk 330 ml
2 æbler
1 spsk sesamfrø
300 g jasminris, kogt
¼ bundt bredbladet persille og mynte
Salt og peber

Sådan gør du

  • Riv gulerødderne groft på et rivejern, og hak løg og porrer groft.
  • Steg løget, porrerne og gulerødderne i olie, indtil de er blanke, og tilsæt karry.
  • Tilsæt kokosmælk og lad det simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Skær fisken ud i mindre stykker, kom den i gryden og lad den simre i 3-4 minutter.
  • Skær æblet i både og pluk krydderurterne groft og vend det hele sammen.
  • Servér med ris, og drys med persille, mynte og sesamfrø.
     

Anden egnet fisk: Kulmule, mørksej eller lyssej.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kuller

Som de fleste torskefisk har kulleren tre rygfinner og to gatfinner. Den har overbid, en lille skægtråd og en mørk sidelinie. Ryggen er mere eller mindre gråbrun eller grågrøn. Siderne er sølvgrå, og bugen er hvid. Den kendes nemt på den mørke plet over brystfinnen.

Levested:

Kuller lever på bunden fra 10 til 450 meters dybde - oftest på 80 til 200 meters dybde. Den er udbredt i den nordlige del af Atlanten. Den er almindelig indtil Skagerrak og Kattegat. Kulleren foretager lange vandringer.

Føde:

Kulleren lever mest af bunddyr som...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28