Julede fiskefrikadeller med røget laks

Du skal bruge:

4 personer

450-500 g fiskekød (fx torsk, mørksej eller kuller)
4 skiver røget laks
1 bdt persille
1 tsk salt
1 æg
2 spsk maizena
1½ dl letmælk

Sådan gør du

  • Skær fiskekødet i mindre stykker, og blend det kortvarigt i en foodprocessor.
  • Tilsæt hakket persille, salt, æg og maizena, og blend til en passende konsistens.
  • Skær den røgede laks i mindre tern, og vend den i fiskefarsen.
  • Form farsen med en spiseske, og steg fiskefrikadellerne sprøde i fedtstof ved middel varme i cirka 5 min. på hver side.
  • Servér med stegte eller ovnbagte tomater.


Tip! Køb evt. færdig fiskefars, og rør op med røget laks og saften af 1 lime. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28