Indisk curry med torsk

Du skal bruge:

4 personer
2 løg
1 spsk rapsolie
2 cm ingefær
2 fed hvidløg
1 frisk chili
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt spidskommen
1/4 tsk stødt kardemomme
1/4 tsk stødt nellike
1 dåse hakkede tomater
½ limefrugt
1½ dl græsk yoghurt
500 g torskefilet
2 dl ærter
1 bundt frisk koriander
basmatiris
mango- eller limechutney

Sådan gør du

  • Hak løgene, og svits dem i olien i en bred gryde ved jævn varme, til de er klare.
  • Riv ingefær og hvidløg fint, og hak chilien.
  • Svits ingefær, hvidløg, chili og alle krydderierne med løgene i 1 min.
  • Tilsæt tomaterne, og lad saucen simre i 10 min.
  • Tilsæt limesaft og yoghurt, og smag til med salt. Lad ikke saucen koge for voldsomt, efter yoghurten er kommet i.
  • Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, læg dem ned i saucen, og ryst gryden lidt. Drys ærterne over, og lad retten simre under låg i 5 min.
  • Drys med frisk koriander, og servér med kogte basmatiris og chutney.

Tip: I stedet for alle krydderierne kan du anvende 1-2 tsk færdig currypasta.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28