Havtaskespid

Du skal bruge:

4 personer
600 g havtaskefilet
Olie
Hakkede krydder-urter, fx persille, purløg, koriander
Økologisk citron

Guacamole:
2 store modne avocadoer
4 spsk A38
2 fed hvidløg
1 tsk citronsaft
½ tsk salt

Sådan gør du

  • Tænd grillen. Skær fisken i store tern. Træk skiftevis fisk og halve citronbåde på spid. Smør med olie, og drys evt. med forskellige slags hakkede krydderurter, så du har flere forskellige slags spid. Grill spiddene forsigtigt i 2-3 min. på hver side ved direkte varme, evt. i dobbeltrist.   

  • Pil kødet ud af avocadoerne, og mos dem med en ske. Tilsæt hvidløg, A38, salt og citronsaft, og bland til en cremet dressing.

  • Servér med lunt flute og guacamole.

    Anden egnet fisk: Havkat, victoriabars, havtaskekæber

  • Få ugens 2 opskrifter


    Samtykke (GDPR) ?

    Havtaske

    Havtasken er en fisk med et meget stort hoved. Den brede mund er besat med mange spidse bagudrettede tænder. Den kan bl.a. kendes på, at rygfinnens forreste tre finnestråler er frie. Den forreste er omdannet til en frit bevægelig lokkedusk. Brystfinnerne er store og kraftige ved roden. Kroppen er fladtrykt. Grundfarven varierer fra brunlig til næsten sort, og skindet er besat med torne og hudlapper. Bugen er hvid til lys blålig. Øjnene sidder på oversiden, og hovedet er fuldt med benpigge. Havtasken er normalt 40-60 cm lang. Maksimalt kan den blive ca. 2 meter...
    Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28