Gunnar’s skønne sild

Du skal bruge:

1 person

1 skive rugbrød
Marineret sild
1 salatblad
1 kogt, kold kartoffel
Rødløg
Forårsløg
Radiser

Sådan gør du

  • Lad silden dryppe af. Skær den i 2-3 stykker.
     
  • Læg salatblad, kartoffel i skiver og sild på rugbrød. Pynt med ringe af rødløg og forårsløg. Servér med radiser.
     

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28