Grillet rødspætte

Du skal bruge:

4 personer
4 hele rødspætter á 200-300 g
6 stilke frisk rosmarin
Olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd grillen.
  • Skyl fiskene, og tør dem godt. 
  • Smør dem med olivenolie, og drys med friskhakket rosmarin.
  • Krydr med salt og peber.
  • Læg dem i en dobbeltrist, og grill dem 5 min. på hver side. Læg evt. låget over grillen, og lad håndtaget på dobbeltristen stikke ud, så det ikke bliver varmt.
  • Servér med nye kartofler og grøn salat med fintsnittet æble.

     

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28