Fiskeburger med mørksej

Du skal bruge:

4 personer

400 g mørksej i filet
1/2 tsk sukker
1/2 tsk salt
4 kviste timian
1 spsk vegetabilsk olie
200 g spidskål
1 dl bredbladet persille
25 g rød mizuna eller rucula salat
2 spsk æbleeddike
1 spsk olivenolie
1 tsk sukker
Salt
Sort peber
4 burgerboller
 

Tatarsauce:

2 forårsløg
100 g syltede drueagurker
2 spsk kapers
1/2 bundt dild
2 spsk mayonnaise
1 dl skyr

Sådan gør du

  • Snit forårsløg fint og hak drueagurker, kapers og dild groft. Vend det hele sammen med mayonnaise og skyr, smag til med salt og peber.
  • Snit kål og persille fint, pisk eddike, sukker og salt og peber sammen og mariner kål, persille og mizuna salat i ca. 3-4 minutter.
  • Skær filetten ud i 4 stykker 2-3 cm tykkelse, drys dem med sukker, salt og hakket timian. Lad det marinere i 15 minutter.
  • Steg fisken i olie, på en varm pande i ca. 1 minut på hver side.
  • Lun/grill bollerne og smør dem med tartarsauce, lav en burger med stegt fisk og kålsalat.


Tip: Mørksej kan skiftes ud med de fleste danske fisk.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28