Dampet kuller med chili, koriander og lime

Du skal bruge:

4 personer

600 g kullerfilet
1 spidskål
2 dl æblemost
2 spsk honning
2 røde chili
1 bundt koriander
2 limefrugter
salt og peber

Tilbehør:
kogte ris

Sådan gør du

  • Skær kullerfileten i otte stykker, læg dem i en pande med 2 dl vand, og krydr med salt og peber.
  • Dæk panden med låg eller stanniol, og kog ved svag varme i ca. 8 minutter.
  • Skær spidskålen i kvarte.
  • Kom kålen i en gryde med 2 dl vand, og kog ved svag varme i ca. 5 minutter.
  • Kom æblemost og honning i en gryde, og kog ind til en sirupslignende konsistens.
  • Flæk chilierne, fjern kerner, og skær chilierne i strimler.
  • Pluk bladene af korianderen, og hak dem fint.
  • Kom chili, koriander og limesaft i honninglagen, og vend rundt.

 

Hæld honninglagen over den dampede kuller, og servér med ris.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kuller

Som de fleste torskefisk har kulleren tre rygfinner og to gatfinner. Den har overbid, en lille skægtråd og en mørk sidelinie. Ryggen er mere eller mindre gråbrun eller grågrøn. Siderne er sølvgrå, og bugen er hvid. Den kendes nemt på den mørke plet over brystfinnen.

Levested:

Kuller lever på bunden fra 10 til 450 meters dybde - oftest på 80 til 200 meters dybde. Den er udbredt i den nordlige del af Atlanten. Den er almindelig indtil Skagerrak og Kattegat. Kulleren foretager lange vandringer.

Føde:

Kulleren lever mest af bunddyr som...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28