Sushi er lækkert!

Sushi er en smuk og sund delikatesse fra Japan, som faktisk er ret nemt at lave selv. Ingredienserne kan købes i de fleste større supermarkeder eller i specialbutikker og fyldet kan varieres efter smag og behag.

Sushi ris
Risene er hovedbestanddelen i sushi. Brug rigtige sushiris og sørg for at koge og marinere dem rigtigt. Følg opskriften bagerst på emballagen for at få det bedste resultat.
Ved at blande et par skefulde risvinseddike i de færdigkogte ris, får risene en original japansk smag og duft. 

Sådan spises sushi
Sushi serveres traditionelt med syltet ingefær, wasabipasta og sojasauce i en lille skål. Man kan også sagtens servere tangsalat og kogte edamamebønner med skræl til.
Hvis man er glad for stærk mad, kan man opløse lidt wasabipasta i sojaen, inden man dypper sushien deri.

Rå fisk
Når man bruger rå fisk til sushi, skal fisken have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer for at dræbe eventuelle parasitter i fiskekødet.
Hos nogle fiskehandlere, kan man købe fisk, der allerede har været frosset ned efter kravene - så prøv at spørge din lokale fiskehandler. 

 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Se hvor nemt du selv kan lave sushi

Kostrådet om fisk
- Læs mere her

Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28