Sushi er lækkert!
Sushi er en smuk og sund delikatesse fra Japan, som faktisk er ret nemt at lave selv. Ingredienserne kan købes i de fleste større supermarkeder eller i specialbutikker og fyldet kan varieres efter smag og behag.
Sushi ris
Risene er hovedbestanddelen i sushi. Brug rigtige sushiris og sørg for at koge og marinere dem rigtigt. Følg opskriften bagerst på emballagen for at få det bedste resultat.
Ved at blande et par skefulde risvinseddike i de færdigkogte ris, får risene en original japansk smag og duft.
Sådan spises sushi
Sushi serveres traditionelt med syltet ingefær, wasabipasta og sojasauce i en lille skål. Man kan også sagtens servere tangsalat og kogte edamamebønner med skræl til.
Hvis man er glad for stærk mad, kan man opløse lidt wasabipasta i sojaen, inden man dypper sushien deri.
Rå fisk
Når man bruger rå fisk til sushi, skal fisken have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer for at dræbe eventuelle parasitter i fiskekødet.
Hos nogle fiskehandlere, kan man købe fisk, der allerede har været frosset ned efter kravene - så prøv at spørge din lokale fiskehandler.