Skip to main content

Hvorfor spise fisk til pinse?
- Se med her.

Årets pinsefisk gennem tiden:

2000: Ål
2001: Regnbueørred
2002: Rødspætte
2003: Knurhane
2004: Hornfisk
2005: Havkat
2006: Rødtunge
2007: Kuller
2008: Skagensrejen
2009: Rødspætte
2010: Blåmusling
2011: Kulmule
2012: Rødspætte
2013: Rødspætte
2014: Skærisingen
2015: Skagensrejen
2016: Jomfruhummer
2017: Kulmule
2018: Jomfruhummer
2019: Skærisingen

 

Årets Pinsefisk

Ved alle højtider i Danmark er der spisetraditioner forbundet.

Påsken har lammet, julen har anden, og nytåret har torsken. Pinsen havde imidlertid i mange år intet måltid, man forbandt den med.

Det satte, nu afdøde, biskop over Roskilde Stift Jan Lindhardt sig således for at ændre.

I 1999 kontaktede han foreningen Danske Fiskehandlere med ideen om at få danskerne til at spise fisk i pinsen.

I 2000 blev Årets Pinsefisk kåret for første gang.

Onsdag d. 29 maj blev Årets Pinsefisk kåret i Torvehallerne i København. Biskop over Roskilde Stift Peter Fischer-Møller stod for kåringen.

Årets Pinsefisk 2019 blev skærisingen!

Til venstre har vi samlet opskrifter med skærising og andre dejlige danske fisk i sæson.

Velbekomme!