4 personer
600-800 g havørred eller laks (evt. hel side) 6 dl savsmuld 2 røde peberfrugter 4 dl creme fraiche el.lign. blandet salat godt brød
Sådan gør du
Det er både nemt og super lækkert at røge fisk selv. Faktisk er de fleste kuglegrill glimrende røgeovne.
Tænd grillen. Brug briketter. Lad dem blive helt rødglødende. Læg dem i siderne af kuglegrillen. Drys flis eller savsmuld på de varme briketter.
Tør fisken godt af, og drys den med havsalt. Læg den på alu-folie eller i et fad med skindsiden nedad ved indirekte varme. Luk lidt for spjæld i top og bund. Læg låget på. Røg fisken i 20-25 min.
Blend de røde peberfrugter, til de bliver til en rød creme. Tilsæt creme fraiche, og smag til med salt og peber.
Servér røget fisk med rød dressing og en fyldig salat med radiser, purløg, tomat, basilikum, bredbladet persille og godt brød.
Røgetider: Havørred eller laks: 20-25 min. Makrelfilet: 7-10 min. Sildefilet: 5-7 min.
Andre opskrifter med samme fisk
Få ugens 2 opskrifter
No data (Commodity is missing for this recipe)!
Fisk 2 gange om ugen -
Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal -
1609 København V
- Kontakt os på telefon 33 39 40 28