Torskesalat med stenbiderrogn

Du skal bruge:

4 personer
750 g hel torsk med skind og ben
½ dl mayonnaise
saft af ½ citron
60 g stenbiderrogn
1 salathoved
4 tomater
1 lille bdt. dild
salt og peber

Tilbehør:
små kartofler
godt brød

Sådan gør du

  • Kom torsken i en gryde, dæk med koldt vand, og tilsæt 1 tsk salt.
  • Kog vandet op, skru ned til jævn varme, og lad torsken småkoge i 10 minutter.
  • Tag torsken op af vandet, læg den på en tallerken, og lad den køle af.
  • Når fisken er kølet så meget af, at man kan røre ved den, pilles fiskekødet fri af ben og skind.
  • Pisk mayonnaisen sammen med citronsaft og peber, og vend stenbiderrognen i.
  • Snit salaten fint, og læg den på et fad.
  • Skær tomaterne i tern, og fordel dem over salaten.
  • Pluk torsken i mindre stykker, og læg dem oven på salaten.
  • Hæld mayonnaisen over salaten, og drys med dild.

Servér torskesalaten med små, kogte kartofler og brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28