Torskeburger med agurkesalat

Du skal bruge:

4 personer

500 g torskefilet
1 agurk
fint salt
1 dl eddike
1 spsk sukker
salt og peber

Tilbehør:
4 burgerboller
1 salathoved

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær agurkerne i tynde skiver på et rivejern.
  • Drys lidt fint salt over skiverne, og lad dem trække, mens det øvrige tilberedes.
  • Skær fisken i fire stykker, og krydr med salt og peber.
  • Læg fisken i et ovnfast fad med bagepapir, og bag den i ca. 8 minutter.
  • Vrid agurkerne fri for salt.
  • Rør en lage af eddike, 1 dl vand og sukker, og hæld over agurkerne.

 

Lun bollerne, flæk dem, og fyld dem med salat, torsk og agurkesalat.

 

Tip: Torsken kan også steges på en slip let-pande i 3-4 minutter på hver side. Burgeren kan serveres med mangochutney.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28