Stegte sild med kartoffelkompot

Du skal bruge:

4 personer


Stegte sild:
12 sildefileter
ca. 1 dl olie (skal dække bunden af panden)
¼ tsk groft salt

Kartoffelkompot:
600 g kartofler – med skræl
100 g smør
50 g creme fraiche 18%
½ dl eddike

Tilbehør:
4 skiver rugbrød – hakket fint
½ dl olie
¼ tsk salt
1 bdt. radiser – skåret tyndt (evt. på mandolinjern) og lagt i koldt vand
1 bdt. purløg – skåret fint
4 æggeblommer
4 æg
200 g asier – skåret i mindre, mundrette skiver

Sådan gør du

Kartoffelkompot:

  • Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem groft med et piskeris.
  • Tilsæt smør og creme fraiche – vend godt rundt, og smag til med salt og eddike.

 

Stegte sild:

  • Afdryp sildefileterne på et viskestykke.
  • Steg sildene på skindsiden på en varm pande med olie, indtil de slipper.
  • Steg kort på den anden side.
  • Drys med salt.

 

 Tilbehør:

  • Rist rugbrødet i ovnen på en bageplade med olie og salt ved 160 grader i ca. 15 minutter.
  • Kog de hele æg i 7 minutter, lad dem køle af og hak dem groft.

 

Anret sildene på kartoffelkompotten. Drys med hakket æg og asier oven på silden. Læg æggeblommen forsigtigt på, og drys med rugbrød, radiser og purløg.

 

Tip: Den rå æggeblomme kan udelades, hvis man ikke bryder sig om den.

 

Kilde: afstemningen om Danmarks Nationalret, Mikkel Marschall

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28