Stegte sild:
12 sildefileter
ca. 1 dl olie (skal dække bunden af panden)
¼ tsk groft salt
Kartoffelkompot:
600 g kartofler – med skræl
100 g smør
50 g creme fraiche 18%
½ dl eddike
Tilbehør:
4 skiver rugbrød – hakket fint
½ dl olie
¼ tsk salt
1 bdt. radiser – skåret tyndt (evt. på mandolinjern) og lagt i koldt vand
1 bdt. purløg – skåret fint
4 æggeblommer
4 æg
200 g asier – skåret i mindre, mundrette skiver
Kartoffelkompot:
Stegte sild:
Tilbehør:
Anret sildene på kartoffelkompotten. Drys med hakket æg og asier oven på silden. Læg æggeblommen forsigtigt på, og drys med rugbrød, radiser og purløg.
Tip: Den rå æggeblomme kan udelades, hvis man ikke bryder sig om den.
Kilde: afstemningen om Danmarks Nationalret, Mikkel Marschall