Spinattærte med kulmule og rejer

Du skal bruge:

4 personer
225 g kulmulefilet
200 g rejer
4-6 plader filodej
450 g frossen helbladet spinat
2 æg
1 dl syrnet fløde 9%

Tilbehør:
groft brød

Sådan gør du

  • Optø filodejen, og fordel den i et smurt ovnfast tærtefad.
  • Optø spinaten i en gryde ved svag varme, og krydr med salt og peber.
  • Vend rejer, æg og syrnet fløde i spinaten.
  • Skær kulmulen i mindre stykker, og fordel den på filodejen sammen med spinatblandingen.
  • Bag tærten ved 200 grader i ca. 40 minutter.

 

Servér tærten med brød til.

Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes!

 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kulmule

Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Levested:

Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.

Føde:

Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fangstmetode:

Fanges med trawl eller garn.

Tilberedning:

Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28