Spicy spætte med bagte søde kartofler og tomatspyd
Du skal bruge:
2 personer
2 flåede rødspætter 2 store søde kartofler 1 spsk. spidskommen 1 spsk. tørret knust chili 1 spsk. hviløgspulver 1 tsk. kværnet peber 1/2 tsk. groft salt 2 spsk. rugmel 1 bakke cherrytomater 4 stængler rosmarin smør til stegning 1 lime
Sådan gør du
Skyl kartoflerne, halver dem og sæt dem i lidt salt i et ildfast fad. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 min. (til de er bløde, når du trykker på siden)
Alle krydderierne kommes i en morter og mases.
Bland krydderiblandingen med rugmel på en tallerken og vend rødspætterne i blandingen.
Rødspætterne steges i smør på en pande i ca. 5 min. på hver side. Læg først spætterne på panden, når smørret er bruset af, og skru derefter komfuret ned på middel varme. Steg med den blå side nedad først.
Sæt tomaterne på rosmarinkviste som var det grillspyd, og bag dem i ovnen i ca. 5 min. på 200 grader.
Skær limen i både og server som det syrlige twist til den stegte spætte, tomatspyd og søde kartofler.
Opskriften er udarbejdet af Lars Kubert, Kuberts Fisk, Nykøbing Sjælland
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.
Levested:
Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...