Syltede pink æg
Æblechutney
Tilbehør
1. Kog æggene i 6,5 min og køl dem derefter af i rigeligt koldt vand.
2. Skræl rødbeden og skær den i tern.
3. Kog rødbeden sammen med æblecidereddike, vand, fennikelfrø, allehånde, sennepsfrø, laurbærblade, peberkorn og chili i ca. 7-10 minutter.
4. Steriliser et sylteglas og læg de pillede kolde æg ned i glasset.
5. Hæld den afkølede lage over æggene og ryst glasset en lille smule, så lagen dækker æggene til alle sider. Det er vigtigt, at lagen er helt afkølet.
6. Sæt låg på og stil i køleskabet i 4 døgn.
Nu til æblechutney:
Skær æblet i små tern.
1. Pil og skær rødløget i små tern og steg dem ved lav varme i smørret i mindst 30-40 min, indtil løggene er karamelliseret. Husk at røre rundt, så det ikke brænder på.
2. Tilføj derefter æbler, revet hvidløg, revet ingefær, hakket chili, rørsukker og æblecidereddike.
3. Lad det småsimre indtil æblerne giver efter. Steriliser et sylteglas, og kom chutneyen på glas og stil på køl.
Anretning:
Skær rugbrødet i kvarte og steg skiverne på hver side i smør.
Skær de marinerede sild i stykker, som svarer nogenlunde til størrelsen på dine rugbrødsskiver. Du kan også bruge de marinerede bidder.
Læg sildestykkerne på rugbrødet og giv hver fisk en teskefuld æblechutney.
Riv peberroden fint og drys lidt på hver mad.
Skær derefter de pink æg ud i både, og læg dem på madderne.
Pynt med karse.
Husk! Lav de pink æg 4 dage før du skal bruge dem. De trækker farve fra rødbedesaften, og på 5. dagen begynder blommerne også at tage farve.
Venligst udlånt af Glyngøre.