Spaghetti med muslinger a la carbonara

Du skal bruge:

4 personer

1½ kg blåmuslinger
1 løg
2 fed hvidløg
15 g smør
et par kviste timian
350 g spaghetti
100 g fennikel
4 æg
100 g parmesanost
2½ dl piskefløde 38%
salt og peber
citronsaft
1/4 frisk kørvel

Sådan gør du

  • Pil og hak løg og hvidløg. Smelt smørret i en gryde, og svits løg og hvidløg.

  • Kom muslingerne i, vend dem godt rundt, og tilsæt timiankviste.

  • Læg låg på, lad det koge op og dampe i ca. 5 minutter. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under dampningen.

  • Bring en gryde med rigeligt, letsaltet vand i kog, og kog spaghettien i 8-10 minutter, til den er "al dente" - dvs. stadig med lidt bid.

  • Dræn spaghettien i et dørslag, og kom den så tilbage i gryden.

  • Snit fennikellen fint. Pisk æg, revet parmesanost, snittet fennikel og fløde sammen.

  • Tilsæt muslinger, og vend så massen godt rundt i den varme pasta.

  • Varm langsomt op, til sovsen begynder at jævne. Smag til med salt, peber og citronsaft. Pluk kørvelen fra stilken, og vend den i til sidst – og du er klar til servering.

Tip: Du kan evt. riste halvdelen af de dampede muslinger, inden du kommer dem i sovsen. Rist dem blot sprøde i olie på en varm pande, og læg dem så til afdrypning på køkkenrulle. Hak de ristede muslinger, og drys dem over retten til sidst. 

Tak til Vilsund Blue for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28