Skalrejer i ovn med kryddersmør og godt dyppebrød

Du skal bruge:

4 personer

600 g skalrejer

100 g smør

0,5 tsk røget paprika

1 fed hvidløg

0,5 bundt purløg

0,5 bundt dild

1 stk. citron

1 stk. brød

salt og peber

Sådan gør du

Placér rejerne i et ildfast fad. Bland smørret sammen med paprika, hvidløg, purløg samt dild og fordel kryddersmørret over rejerne.

Bag rejerne i oven v/225 grader indtil de er let gyldne og smørret er helt smeltet.

Servér straks med citronbåde, plukket dild og et godt brød.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28