Sild med Tempeh og sennepsmayo

Du skal bruge:

4 personer

200g tempeh på rug og havre (eller fuldkornsrugbrød)

4 sildefiletter

1 håndfuld karse

4 tynde skiver lardo

4 spsk god mayo

1 tsk sennep

Sådan gør du

Saltmarineret sild på stegt tempeh med karse og sennepsmayo:

Skær en lang skive af tempeh og steg den gylden og sprød i en smule olie på en varm pande. Krydr med lidt salt.

Anret sildefiletten ovenpå tempeh og kom lardo ovenpå silden. Brænd lardoen kort med en gasbrænder. Rør sennep og mayo sammen og anret sammen med silden. Slut af med et godt drys karse.

Opskriften er udviklet af Peter Nøhr, kok ved KOST.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28