Salat med tun og kikærter

Du skal bruge:

4 personer
  • 2 ds tun i olivenolie
  • 1 stk frisee salat
  • 2 stk avocado
  • ½ citron
  • 250 g kikærter (drænet)
  • 200 g feta el. salatost i tern
  • 1 spsk olivenolie
  • Purløg, finthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag forsigtigt tunen ud af dåserne i store stykker (chunks) og lad dem dryppe af i en si eller på et stykke køkkenrulle.

  • Skyl, tør og riv salaten i mindre stykker.

  • Skær avocado ud i mindre tern og vend ternene i friskpresset citronsaft.

  • Anret salaten med tunstykker, avocadotern, drænede kikærter og feta. Dryp med olivenolie, drys med finthakket purløg og krydr med salt og peber.

  • Server evt. lidt godt brød til salaten.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28