Røget makrel med radiser

Du skal bruge:

1 person
1 skive rugbrød
Røget makrel
Radiser
Agurk
Kapers
Purløg

Sådan gør du

  • Rist rugbrødet, og kom fisken på.

  • Drys med finthakkede radiser og agurk.

  • Afslut med kapers, purløg og evt. purløgs­blomst.

    Anden egnet fisk:

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Makrel

Makrellens krop er strømlinet og torpedoformet. Ryggens grundfarve er blågrøn med uregelmæssige mørke bølgende bånd eller aftegninger ned til sidelinien. Den grønblå farve forsvinder hurtigt efter fiskens død og erstattes af en ren blå til blåsort farve. Bugen er hvid.

Haleroden har fem småfinner på ryggen og bugkanten. Forreste rygfinne har pigstråler. Ved gatfinnen sidder en lille pig. Makrellen har ingen svømmeblære og kan derfor stige og dykke meget hurtigt uden besvær. Makrellen bliver normalt 30-40 cm. Den bliver højst 60...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28