Rødtunge med østers-persillesauce

Du skal bruge:

4 personer
600 g jordskokker
600 g kartofler
1 dl mælk
salt og peber
500 g rødtungefileter
1 bundt persille
8 østers
25 g smør


Tilbehør:
Groft brød

Sådan gør du

  • Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand, og kog dem møre uden salt.

  • Hæld vandet fra, når jordskokker og kartofler er møre, og mos dem til en grov mos. Spæd mosen med varm mælk, og smag til med salt og peber.

  • Rul rødtungefileterne sammen, og læg dem i en bredbundet gryde eller en pande. Drys fisken med salt og peber, og hæld 3 dl vand ved. Læg låg på, og damp fisken ved middelhøj varme i 8 min.

  • Skyl persillen grundigt, og nip den.

  • Åbn østersene, og kom østers og deres saft i et blenderglas. Kom også persille og smør i blenderen. Blend til persillen er helt findelt.

  • Smag persillesaucen til med salt og peber, og varm den evt. forsigtigt op uden at koge.

  • Servér rødtungerullerne med jordskokmos, østers-persillesauce og godt brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødtunge

Rødtungen har en aflang til oval facon med et lille hoved, som har en lille mund med tykke, lidt fremskudte læber. Skindet er rødbrunt med små skæl på oversiden og kan derfor virke ret glat. Undersiden er hvid til spættet. Rødtungen kan blive op til 65 cm, men den bliver sjældent større end 40 cm.

Levested:

Rødtungen lever på hård bund eller skalgrus fra 10 til 250 meters dybde, hvor de unge lever på lavere vand end de voksne. Den er udbredt fra Hvidehavet til Biscayen inklusive De Britiske Øer og Færøerne. I danske farvande er den udbredt indtil den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28