Rødspætteruller med urter

Du skal bruge:

4 personer

500 g rødspættefileter
4 gulerødder
2 pastinakker
2 porrer
1 spsk rapsolie
3 kviste frisk timian
2 dl bouillon
salt og peber

Tilbehør:
aspargeskartofler
groft brød

Sådan gør du

  • Krydr rødspættefileterne med salt og peber, og rul dem sammen.
  • Skær gulerødder, pastinak og porre i strimler.
  • Varm olien på en slip let-pande, og steg grøntsagerne i 2 minutter.
  • Tilsæt timian og bouillon, og lad grøntsagerne simre ved svag varme i 3 minutter.
  • Læg rødspætterne på urterne, og damp under låg eller stanniol i ca. 8 minutter.

 

Servér rødspætterullerne med urter, aspargeskartofler og brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28