Rødspætteruller med parmaskinke og pasta

Du skal bruge:

4 personer

8 rødspættefileter (ca. 450 g)
4 rødløg
2 spsk olivenolie
4 stilke rosmarin (el. 1½ tsk tørret)
2 dl hvidvin
8 skiver parmaskinke
peber
400 g kort pasta

Tilbehør:
en stor skål salat

Sådan gør du

  • Skær løgene i store tern, og svits dem i 1 spsk olie i en gryde i et par minutter.
  • Tilsæt finthakket rosmarin og hvidvin, og lad løgene simre i 15 minutter.
  • Flæk rødspættefileterne, læg de to stykker rødspættefilet i forlængelse af hinanden, og rul dem sammen til en rulle.
  • Fold en skive parmaskinke sammen på midten på den lange led, og rul den rundt om fiskerullen.
  • Fortsæt på samme måde med alle rødspættefileter og parmaskinke.
  • Stil rullerne i et ildfast fad med bagepapir, drys med peber, og bag i ovnen i 15 minutter ved 225 grader.
  • Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand i det antal minutter, som er angivet på pakken.
  • Vend den færdigkogte pasta og 1 spsk olivenolie grundigt sammen med løgsaucen.

 

Servér rødspætterullerne med pastaen og en stor skål salat.

 

Anden egnet fisk:
ising, skærising, skrubbe, rødtunge

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28